Ananásová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6vajec,120g práškového cukru,140g polohrubej múky,lekvár....Na krém:3žĺtky,100g práškového cukru.140g masla,1konzerva ananásu(väčšia)

POSTUP PŘÍPRAVY

receptík je z knihy Recepty zo života.Robila som ju už druhý krát,je príjemne svieža.

posledný kúsok...
nefotila som postup od začiatku,tak len písmom.6 žĺtkov vymiešame s 90g cukru.Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a jemne doň primiešame zvyšný(30g)cukor.Sneh spojíme s vymiešanými žĺtkami a pridáme múku.Cesto upečieme vo vymastenej a vymúčenej forme.Ja mám formu s priemerom 24cm a mala som to len 3cm vysoké,takže som korpus robila ďalší.Ak máte menšiu formu,asi bude stačiť len jeden korpus.Korpusy som teda dala na seba a zrezala tenkú vrstvu(cca 7mm),akokeby pokrievku,ale tak,aby sa neroztrhala.Lyžičkou vydlabeme vnútro tak,že po okraji ostane stena tak 1-1,5cm hrubá a dno tiež tak 1cm.Pomáhala som si špáratkom,aby som nespravila na dne dieru.Korpur sa môže aj dookola narezať,lepšie sa to vydlabe.Vydlabané cesto roztrháme na menšie kúsky a zalejeme celým ananásom.Ak sú veľké kúsky,nakrájame ich. 3žĺtky so 100g cukru vymiešame nad parou na hustú penu a zapracujeme do nej maslo.Zmes pridáme do vydlabaného cesta a zmiešame.Najlepšie rukou. Na foto kúsky s ananásom a vpravo žĺtková hmota.
korpus si natrieme džemom... aj "pokrievku"
potom doň natlačíme plnku.Dávame pozor,aby sme moc netlačili do bokov,nech sa nám obvod nezväčší,lebo by to už nesedelo s "pokrievkou".Možno nám trochu plnky ostane,tak môžme popri tom aj mlsať.
naplnené...
a už len priklopíme "pokrievku"...
poriadne rukou popritláčame.Môžme si pomôcť ešte formou,aby sa nám torta nerozišla... ...a už len ozdobíme.....