Jadranske rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 150-200g p. cukru, 200g hladkej muky, 1 prdopec, 2-3PL kakaa, 0,8dcl oleja, 250ml vlaznej vody, citron. kora*****Plnka: 1/2l mlieka, 2 zlate klasy, 1 zltko(nemusi byt),200g p. cukru, 1maslo(250g), prazene lieskove oriesky****Slahacka***struhana cokolada

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto si upecieme nasledovne: Cukor si rozdelime na polovice. S jednou polovicou vyslahame zltka a s druhou bielka. Zmiesame obe masy, pridame muku, prdopec, cit. koru, vlaznu vodu, olej a kakao. Masu vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.

Krem: V mlieku uvarime zlate klasy s cukrom na husty puding. Medzi tym si este pripravime prazene mlete lieskove oriesky, ktore vmiesame do horuceho kremu. Toto dame vychladnut a ked je krem studeny vmiesame don maslo. Krem natierame na studeny plat. Na krem natrieme este slahackovu vrstvu vyslahanu z praskovych slahaciek a nakoniec posypene struhanou cokoladou alebo struhanymi orieskami, kto ako ma rad.