Zapekané cestoviny s tuniakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 porcie.... 130g makarónov * 1 L oliv. oleja * 1 rozdrvený strúčik cesnaku * šampiňóny * 1/2 červenej papriky * 200g scedeného tuniaka * 1/2 ČL oregana * soľ, mčk * 2 paradajky * strúhaný parmezán ...... Omáčka: 2 L masla * 1 L hladkej múky * 250ml mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Na panvici rozohrejeme olej, vložíme cesnak, šampiňóny, papriku, dusíme, kým nezmäknú.
Pridáme tuniaka, oregano, soľ a korenie. Prehrejeme.
1-litrovú misu potrieme maslom. Uložíme polovicu makarónov, na ne tuniakovú zmes a navrch druhú polovicu cestovín. Omáčka: Maslo rozohrejeme, vmiešame 2 L múky a pražíme 1 min. Postupne pridávame mlieko a omáčku necháme zovrieť. Varíme asi 1 - 2 min, kým nezhustne. Dochutíme soľou a korením. Omáčkou prelejeme cestoviny. Navrch poukladáme paradajky, posypeme strúhankou a syrom.
Pečieme asi 25 min na 200°C, kým povrch nie je zlatohnedý a nevytvárajú sa bublinky.