Sójové kocky v "červenej omáčke"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

11/2 balíka sójových kociek, 2+4 strúčky cesnaku, mletá rasca, solčanka; 1 menší zeler (asi 150 g), 250 g šampiňónov, 1 väčší paradajkový pretlak, hl. múka, olej; po šálke mrazeného hrášku a kukurice, 1 pór, 1 červená paprika; tvrdý syr, petržl. vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Originál recept bol z kurčaťa, takže ho môžte použiť miesto kociek, ja som robila kedysi zopárkrát z kuracích pŕs, potom som ich nahradila sójovými kockami. Názov jedla si už nepamätám, deti to volajú "červená omáčka".

K sój. kockám pretlačíme 2 strúčky cesnaku, pridáme ml. rascu, solčanku a zalejeme vriacou vodou, zakryté necháme postáť.
Zatiaľ na oleji opečieme pokrájané šampiňóny...
pridáme postrúhaný zeler, zamiešame, restujeme...
4 pretlačené strúčky cesnaku, zamiešame...
vložíme sój. kocky (bez vody), kto používa bujón môže dať 1 kocku, pridáme paradajkový pretlak...
1 PL hladkej múky, všetko premiešame...
podlejeme vodou, osolíme, dusíme 10-15 minút.
Pripravíme zeleninu: hrach, kukuricu, pór pokrájaný na kolieska, papriku tiež pokrájať...
Do panvice dáme zeleninu a zakryté dusíme ešte asi 20 minút. Keď je veľa šťavy nechať odpariť, keď málo tak dolievať vodu.
Hotové.
Podávame posypané strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Príloha - ryža.