Plnene šunkové batôžky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 2 osoby - 8 plátkov šunky, 4 plátky syra, asi 150 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, vajce, strúhanka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že šunka nie je bezmäsitý pokrm, ale nevedela som, kam inam to zaradiť......
postup som opäť "zabudla" fotiť, resp. zmyslela som si neskoro a mala som čo robiť, aby som stihla finálnu fotku, lebo manžel mi už netrpezlivo prešliapoval za chrbtom...

Takže poďme na to - šunku si rozložíme na kuchynskú linku, ja som použila obdĺžnikovú, na ňu dáme plátok syra a opäť plátok šunky.
na troške oleja si podusíme na plátky pokrájané šampiňóny, keď sú skoro hotové, pridáme k nim na plátky pokrájaný cesnak, chvíločku podusíme, aby sa odparila šťava a necháme vychladnúť.
Na predpripravenú šunku so syrom lyžičkou poukladáme kôpky plnky, zvinieme, zopneme špáradlom.
Každý batôžtek obalíme v osolenom rozšľahanom vajíčku a strúhanke a vypražíme na rozohriatom oleji.
Podávame so zemiakmi a kečupom alebo tatárskou omáčkou....

Plnku si môžete rôzne upraviť, výborná je i s hráškom alebo s inou zeleninou, prípadne zahustená vajíčkom alebo tvrdým syrom..