SMOTANOVE MASKO_S HVIEZDICKOU*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové stehno(pekné pliecko),olej,malý paradajkový pretlak,paprika,bobkáč,vegeta,múka,čierne korenie,cukor,horčica,mrkva,petržlen,kyslé uhorky,voda,šľahačková smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance alebo kocky,orestujeme na oleji,pridáme papriku.Na pár kvapkách oleja urestujte pretlak,ale pozor,lebo rád prihára,šupnite doň decko vody a vylejte na mäso.Podlejeme vriacou vodou,pridáme bobkový list a vegetu.Dusíme do polomäkka.Mrkvu pokrájanú na krúžky a petržlen na prúžky pridáme k mäsu,dolejeme vodu a dusíme do mäkka.Uhorky pokrájame na kocky,vložíme k mäsu.Kľudne tam môžeme dať aj časť nálevu z uhoriek.Necháme zo10 minút povrieť a zahustíme smotanou,v ktorej sme rozhabarkovali múku.Necháme zovrieť a dochutíme horčicou,korením,cukrom.

Omáčka má byť sladkokyslej chute a urobte jej viac,na cestovinách sa stratí!
PENNE s mäsom sú výborné.Zeleninu krájam každú ináč,lebo takto lepšie vyzerá .
Na kilo mäsa dávam 2 veľké mrkvy,1 petržlen a pol pohára uhoriek(0.7l)

naklepané mäso
opeká sa
pretlak na troche oleja-urestovaný dodá farbu aj chuť
podliate vodou
dusí sa so zeleninou
pridajú sa uhorky aj s časťou šťavy
zahustí sa smotanovou zátrepkou
už len poriadny hlad