Corn bread - kukuricovy chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g polohrubej muky, 125 g kukuricnej krupice, 1 PL PRDOPEC., 1/2 - 1 KL soli (podla chuti),5 jarnych cibuliek, 150 g kukurice z konzervy (moze byt aj mrazena), 2 stredne velke vajcia, 284 ml smotany (prip. jogurtu, ja som dala polsky kefir), 50 g masla, plech na pecenie o rozmerov 20x20cm ( ja som pouzila jeden srnci chrbat a jednu chlebovu formu), asi 10 dkg stvrdeho syra

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto, moje mile, sa na nas tradicny slovensky chlebik nepodoba ani z IC rychlika na trase Bratislava-Kosice:). No, ale je to nieco ine, naco sme zvyknuti, vyzera to dobre a ono to este aj kotucha jedna malo napodiv dobru chut. Tento akoze chlebik je vyborny doplnkom ku roznym salatikom, alebo i tak samotny s kopcom zeleniny. Nenarocne na pripravu, suroviny, mozno niekomu ulahodi tento receptus. Pochadza z jednej anglickej kucharskej knihy, ktoru som si uz tentokrat nekupila, len som si "prepozicala" z nej tento receptik:). Takze:

rozpustime maslo v mikrovlnke
do misky si pripravime muku, kukuricnu krupicu, prdopec, sol
jarnu cibulku pokrajame na drobne kusky
kukuricu nechame dobre odkvapkat
k sypkym surovinam pridame odkvapkanu kukuricu a pokrajanu cibulku
vajicka naslahame
pridame k nim kysle mlieko, prip, jogurt, a rozpustene maslo, preslahame metlickami
prilejeme k sypkym surovinam, zemiesame uz len rucne
kedze som to piekla prvykrat, nevedela som ako velmi to vyrastie, tak som to rozdelila do dvoch foriem. Myslim, ze by sa to bolo zmestilo aj do toho srncieho chrbta. Bolo by to vyssie a mozno by sa to pieklo dlhsie. Nezabudnite si formu pred pecenim vymastit a vysypat mukou. Pekne sa mi to dalo vyklopit, nebol s tym ziadny problem. Ak pouzijete formu 20x20cm, pouzite papier na pecenie:) a potom syr nastruhate na vrch, cize nevyberate z rury a neobraciate chlebik. Pecieme pri 190 stupnoch cca 25 minut. Odsledujtesi to!!!!!
upecene som vyklopila na cisty plech, postruhala syrom a este cca 5 minut som dala zapiect. Iba chvilku, aby sa syr zapiekol (roztopil)
takto vyzera zblizka