Zemiaková baba s pohánkou a údeným tofu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 5 zemiakov /strednej veľkosti/ * 150ml pohánka lámanka * 175ml voda * 75g údeného tofu syra * 2 vajíčka * 1 PL celozrnná múka * 1 ML majoránka * 1 ML pažitka * 1 ML soľ * 1 ML vegeta * 5 strúčikov cesnak * olivový olej *

POSTUP PŘÍPRAVY

- dnes som otvorila špajzku a pohánka sa na mňa usmiala - pozrela na MMB a videla chutnučkú Marikinu haruľu .. a v chladničke údený tofu syr :) ... už to bolo len treba dať dokopy a tak aby to chutilo nielen mne ale i mojim babám ... tak mrk na postup

- pohánku - lámanku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme poklopom misky a necháme caa 15 min naboptnať
- kým pohánka pracuje na napučaní - ošúpeme si zemiačiky
medzitým kým som to ja urobila, ponaháňala deti k učeniu - pohánka pekne naboptnala
- zemiačiky nastrúhame na mrkvovom struháčiku
- do nastrúhaných zemiakov nasypeme napučanú pohánku, vyklepneme vajíčka, tofu syr nastrúhame na tiež najmenšom struháčiku, pridáme i múku a všetky koreniny, cesnak pretlačíme .............. takže ochutnať a upraviť podľa seba ... za surova sa to zdá dosť aromatické, ale po upečení sa to stratí pekne v surovinách
- vznikne takáto masa
- natrieme na vymazaný plech /ja som si ho vymazala masťou - tak nám chutí baba najviac, ale to už je na Vás, lebo treba aby to malo mastnejšie dno, inak to chytá/ - pokvapkáme ol.olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 25 min .... nerobím ju hrubú, takú tenučkú klasickú babu chrumkavú
- upečieme do ružova a chrumkava
a už iba mlieko k tomu - lebo to chutí fantasticky a keď toto chutí i mojim babám, tak si myslím, že u nikoho by nemal byť problém ako raz vyskúšať niečo z pohánky