Zemiakové fašírky so syrom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Robievam od oka, ale trošku priblížim množstvo. Takže potrebujeme asi pol kg zemiakov, 100g mäkkej salámy, ja som mala kuraciu šunku, 100g strúhaného syra, 3 PL polohrubej múky, 1-2vajíčka, na ochutenie soľ, petrž. vňať, čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Keď mi zvýši zemiaková kaša alebo i úmyselne robievam takúto zemiakovú chuťovku k zeleninke alebo poliate kečupom, tatarkou...
 |
Uvaríme klasicky zemiaky ako na zemiakovú kašu... |
 |
Scedíme, dáme kúsok masla, roztlačíme a dáme vychladiť... |
 |
Do letných zemiakov pridáme pokrájanú salámu, časť syru-asi tak trištvrtinu, zvyšok necháme na posypanie, múku, žĺtok... premiešame... |
 |
Z bielka vyšľaháme sneh a vmiešame ho do zmesi... ochutnáme a ochutíme soľou, korením, solčankou, vňaťkou... ak by masa bola suchšia, prilejeme trochu mlieka... |
 |
Pomocou 2 lyžíc z masy tvoríme fašírky... |
 |
Dáme ich na plech s papierom, posypeme zvyšným syrom a dáme piecť na 180 stupňov takých 15-20 minút, aby chytili peknú hnedastú kôročku... |
 |
Upečené... vyšlo mi na dva plechy, asi tak 22 kúskov, podľa toho, aké kôpky urobíte... |
 |
A môžme chutnať :-) sú jemnučké, také nadýchané, najlepšie samozrejme teplé, vtedy sú mňam ;-) |