PIROHY_TRI ROHY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polohrúba múka,soľ,voda Na plnku:hrúdkový tvaroh,soľ Na poliatie:kyslá smotana,údená slaninka

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misy dáme múku-pre 4osoby asi kilo,za lyžičku soli a vodu,ktorú prilievame pomaly,aby nevzniklo veľmi riedke cesto.Zamiesime redšie cesto ako na rezance a na pomúčenej doske rozváľkame.Radielkom pokrájame na rovnaké štvorce a plníme osoleným tvarohom.Kraje cesta riadne popritláčame,aby plnka pri varení nevyliezala.Kraje všelijakých tvarov necháme prázdne.Varíme vo väčšom množstve osolenej vody-musí byť vriaca.Ked vybehnú na hladinu,necháme 5 minút povrieť a vyberáme do misy.Polejeme rozškvarenou slaninkou,osolíme.Smotanu môžeme dať každému na tanier alebo do všetkých.

BON APETIT

.
múka,soľ,voda-cesto
pirohy sa varia
všetky sú hore,chvíľu necháme vrieť a šup von
u nás s kyslou smotanou a slaninkou
tak vyzerali pred varením
zväčšené