Kráľovský koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400 g hladkej múky, 125 g práškového cukru, 250 g Hery, 3 vajcia. Maková náplň: 300 ml mlieka, 120 g cukru, 2 vanilkové cukry, 300 g pomletého maku, 1 lyžička citrónovej kôry, 1 lyžička škorice. Tvarohová náplň: 500 g tvarohu (v mojom prípade to bol Kapucín), 100 g cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vajcia. 2 menšie alebo 1 väčšia plechovica mandariniek. Drobenka: 70 g hrubej múky, 70 cukru, 70 g masla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, práškového cukru, Hery a vajíčok vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.
Medzitým si pripravíme plnky. Na makovú plnku dáme variť mlieko s cukrom a vanilkovými cukrami, keď zovrie prisypeme mak, necháme prejsť varom a do vychladnutej plnky primiešame citrónovú kôru a škoricu.
Na tvarohovú plnku vymiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami a vanilkami.

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu - ja som vystlala plech papierom na pečenie a vaľkala cesto už priamo na papieri, keď sa lepilo pomohla som si rukami. Na rozvaľkané cesto som natrela makovú plnku a na ňu tvarohovú. Po celej ploche som rovnomerne rozložila mandarinky a posypala som ich drobenkou, ktorú som vypracovala zo všetkých surovín.
Koláč som piekla na 180 C cca 40 minút. Po upečení sa musí nechať riadne vychladnúť a až potom krájať.

Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=3&user=143473

Môžem ho len odporučiť, je rýchly a výborný