NASE KLOBASY*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NA 10kg mäsa dávame:22dg soľ,4dg mleté čierne korenie,5dg sladká červená paprika,2dg rasca,5dg cesnak,1pl práškový cukor,tenké bravčové črevá
POSTUP PŘÍPRAVY
Bravčové pliecko pokrájame na menšie kúsky,môžeme pridať aj časť bôčika.Mastné pomelieme na riečici s menšími dierkami,ostatné na riečici s väčšimi okami.Pridáme pomletý cesnak a ostatné koreniny.Ak máme radšej ostré,pridáme štipľavú papriku alebo viac korenia.So soľou opatrne!Premiešame tak,aby sa nám mäso rovnomerne ochutilo.Plníme do čriev .Ak máme dobrého suseda,vyúdi.
RECEPT pochádza od RIMASOMBAT.
 |
pomleté a ochutené mäso |
 |
črevá |
 |
guľky pred plnením |
 |
už sa párujú |
 |
jedna palica už v udiarni |
 |
panenka naplnená klobásovým mäsom |
 |
a tak vyzerajú zaúdené-na paliciach foto nabudúce |