
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 gr hl. muky špeciál, 30gr droždia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, hrozienka, posekané orechy, 250 ml mlieka, 1 lyžica Ramy PLNKA: 250gr Ramy, 2 žĺtky, 80 gr práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku preosejeme, prídame kvások pripravený v troche osladeného vlažného mlieka, vajce, žĺtok, rozpustenú ramu a vanilínový cukor. Vypracujeme vláčne cesto a dáme ho kysnúť. Plnka: Ramu , žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista.
![]() |
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na polcentimetrový plát. |
![]() |
Na celé cesto rozotrieme krém, husto ho posypeme hrozienkami a posekanými orechmi a zvinieme. |
![]() |
Závin pokrájame na trojcentimetrové kolieska. Cesto na spodnej strane prstami spojíme, aby plnka nevytekala a "ruže" uložíne na vymastený plech. Dáme ich do vyhriatej rúry upiecť. Pred dopečením ich môžeme poliať sladkou smotanou. |
![]() |
Sú výborné. Tá smotana tomu spraví dobrú príchuť. Hrozienka nemusíme tak ich tam nedávam veľa. |