Medzevské ruže



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 gr hl. muky špeciál, 30gr droždia, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, hrozienka, posekané orechy, 250 ml mlieka, 1 lyžica Ramy PLNKA: 250gr Ramy, 2 žĺtky, 80 gr práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku preosejeme, prídame kvások pripravený v troche osladeného vlažného mlieka, vajce, žĺtok, rozpustenú ramu a vanilínový cukor. Vypracujeme vláčne cesto a dáme ho kysnúť. Plnka: Ramu , žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na polcentimetrový plát.
Na celé cesto rozotrieme krém, husto ho posypeme hrozienkami a posekanými orechmi a zvinieme.
Závin pokrájame na trojcentimetrové kolieska. Cesto na spodnej strane prstami spojíme, aby plnka nevytekala a "ruže" uložíne na vymastený plech. Dáme ich do vyhriatej rúry upiecť. Pred dopečením ich môžeme poliať sladkou smotanou.
Sú výborné. Tá smotana tomu spraví dobrú príchuť. Hrozienka nemusíme tak ich tam nedávam veľa.