
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
lístkové cesto, paradajkový pretlak, strúčik cesnaku, provensálske korenie, bazalka, oregano, majoránka, soľ, kryšt.cukor, vajco
POSTUP PŘÍPRAVY
PLNKA: Na troške oleja opražíme pretlačený cesnak, pridáme paradajkový pretlak, pridáme bylinky, 1 čajovú lyžičku soli, a 1,5 PL kryšt.cukru, necháme to povariť takých 5 minút.
Lístkové cesto rozvalkáme na tenko a vyrežeme z neho štvorčeky. Na plech si dáme papier na pečenie a porozkladáme naň štvorčeky. Na každý štvorček dáme plnku a uzavrieme ho. Vôbec nevadí ak vám z neho vytečie troška plnky,alebo ak štvorček nie je uplne uzavretý. Nakoniec potrieme rozšlahaným vajcom a dáme piecť do trúby. Neviem presne ako dlho sa pečú, ale ked vidím že sú na povrchu zlatavé tak sú hotové.
Fornetky sú naozaj skvelé!!!!!!! Verte tomu, že do 5 minút budú zošrotované. :D