Kalerábovo-šampiňónovo-rajčiaková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 stredne veľké kaleráby, 1 cibuľa, 1 konzerva pokrájaných rajčín, 250g čerstvých šampiňónov, olej, soľ, 1 šálka bieleho vína, 1 kocka bio zaleninového bujónu, ml. čierne korenie, 1 KL ml. papriky, 1 KL karí korenia, 1 KL oregana

POSTUP PŘÍPRAVY

Dnes som mala chuť na nejakú ľahkú zeleninovú polievku a keďže som včera kúpila kaleráby, rozmýšľala som, ako s nimi naložiť, pretože väčšinou ich zjeme také surové. V jednej kuchárskej knižke som našla túto polievku a s menšími obmenami som ju uvarila, ja síce rajčinové polievky nemusím, ale táto mi veľmi chutila.

Na oleji si osmažíme pokrájanú cibuľu spolu s kalerábom pokrájaným na kocky.
Keď sú do sklovita osmažené, zalejeme rajčinami v konzerve a pridáme kocku bio bujónu.
Dáme soľ, všetky koreniny a mleté korenie podľa chuti. Podľa potreby dolejeme vriacou vodou. Varíme 8-10 minút.
Potom pridáme pokrájané šampiňóny a povaríme, kým nie sú mäkké.
Polievku netreba zahusťovať, kto má rád, môže si pridať na tanier za lyžicu kyslej smotany.