Koláčiky s tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400 g hladkej múky, 150-200 ml mlieka, 3 žĺtky, 50 g masla, 60 g práškového cukru, 20 g čerstvého droždia. Plnka: 300 g tvarohu, 2 vajcia, 3 PL maizeny, 2ks vanilínového cukru, 1 PL masla, 2 PL krupicového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup

1.Droždie zmiešame s malým množstvom vlažného mlieka, so štipkou soli a 1 ČL cukru. Kvások necháme na teplom mieste nakysnúť. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Do misky dáme múku, vymiešame žĺtky s cukrom, rozpustené maslo a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré na teplom mieste necháme nakysnúť. Z vykysnutého cesta vyformujeme valček, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky.
2.Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom a s vanilínovým cukrom. Z bielkov a krupicového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s maizenou a vymiešanými žĺtkami pridáme do tvarohu.
3.Každý kúsok cesta vyformujeme do okrúhleho tvaru a po celom obvode okraje cesta vyhneme smerom nahor. Jednotlivé kúsky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
4.Do vzniknutého priestoru dáme pomocou polievkovej lyžice plnku a koláčiky vložíme do dobre vyhriatej rúry upiecť. Po zapečení posypeme práškovým cukrom.