Kuracie plátky s ananásom.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia, alebo iné, plechovka ananásového kompótu veľká-drobné kúsky,pol šálky mlieka+zarovnaná pol. lyžica solamylu, koreniny na dochutenie a ako príloha ryža.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie si nakrájame na menšie plátky, dáme na panvicu, ktorá má vrchnák, alebo do hrnca. Následne mäso zalejeme šťavou z kompótu, kľudne aj všetkou. Pridáme ananás a na miernom ohni dusíme. Po 20 minútkach dochutíme, ja dávam buď čínsku kuchyňu, alebo kombináciu trošku strúhaného mušk. oriešku, trošku chilli, kurkumu, soľ záleží na Vás, čo máte obľúbené. Potom premiešame, necháme chvíľu podusiť a nakoniec pridáme v pol šálke mlieka rozmiešaný solamyl, ktorý omáčku zjemní a zahustí a zároveň je to ľahké na strávenie. Ako prílohu odporúčam ryžu. celková doba dusenia závisí od mäsa samozrejme, treba vyskúšať, či je už mäkké, ale je to výborné odporúčam.