BABKINE SIPJATA*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiaky,soľ,maslo,kyslá smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Pekné zemiaky poriadne vyumývame,ošúpeme,nakrájame na asi 2cm hrubé plátky a na horúcej platni(najlepšie šporák na drevo)opečieme z oboch strán.Pri pečení sípia,lebo sa odparuje z nich voda,preto ten názov.Musia byť z vrchu akoby prihorené,ale nie zhorené,vtedy je to ono.
Podávame posolené,horúce s maslom(nie nátierkovým) a kyslou smotanou.
Babka nám to nestíhala robiť,tak to mizlo zo stola.
POZOR! Ked to budete skúšať,urobte si v kuchyni prievan.
A ešte niečo,v Kinekuse alebo Domácich potrebách zvyknú mať kovové platne na plynové šporáky pod hrnce,na ktorých sa dajú robiť zemiakové lokše a sipjata.Nové platne je treba vypáliť.