LLAPINAGACHOS SO SALSOU MALI - ZEMIAKOVÉ PLACKY S ARAŠIDOVOU OMÁČKOU :O))))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PLACKY: 6 stredne veľkých uvarených zemiakov 75 g obycajneho masla 2 žlté cibule - ja som dala červené, lebo mi žltá došla cca 200 g strúhaného syru čedar - ja som kúpila slovenskej výroby, lebo som iný nenašla :o( soľ čierne korenie SALSA: 2 PL rastlinného oleja 1 žltá cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku 1 konzerva sekaných paradajok, môžu byť aj čerstvé cca 3 PL kopcom arašidového masla soľ čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

PLACKY:
Uvarené zemiaky očistíme /varíme ich v šupke/ a nastrúhame na jemno do väčšej misky. Cibuľku si do sklovata opražíme na masle. Zamiešame ich do zemiakov. Potom pridáme čedar. Poriadne pomiešame a dochutíme podľa seba korením a soľou.
Urobíme si asi 12 placiek - ja som si robila len čo sme spapali, zbytok je v chladničke - odporúčam menšie a hrubšie, aby poriadne držali tvar /poriadne ich uplácajte :o)/ a opražíme ich z oboch strán na oleji. Obracajte opatrne, aby sa Vám nerozpadli. Udržujte teplé, ja som ich opražila až keď som mala hotovú salsu - oboje bolo teplučké :o)

SALSA:
Cibuľku opražíme na oleji do sklovata. Pridáme paradajky a cesnak, premiešame. Potom pridáme arašidové maslo a poriadne premiešame. Dochutíme soľou a korením podľa chuti, necháme prejsť varom, aby sa všetky ingrediencie poriadne spojili :o)))

ODPORÚČAM PODÁVAŤ SO ŠALÁTOM, JE TO EŠTE LEPŠIE AKO BEZ :O)))) JA DÁVAM ROZNE VARIÁCIE ZELENINKY S ĽADOVÝM ŠALÁTOM :O))))

DOBRÚ CHUŤ!!!

PS: Recept je z PERU :o))))

Ingrediencie :o)))
Zemiačiky uvaríme v šupke
Nakrájaná cibuľka, nastrúhaný čedar aj zemiačky
Opekáme cibuľku na masle
Placičky zamiešané :o)
Takto vyzerá hotová salsa, všetko zmiešané dokopy :o) A takto pečieme placky :o))))
Super osviežujúci šalátik z ľadového šalátu - v tomto ešte cibuľka, reďkovky, citr. šťava, olivový olej, korenie, soľ, petr. vňať :o)