Nepečená krtkova torta č. 2

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 200ml uvareného capucína + 6 štvorčekov čokolády * 1 banánový puding * 400ml mlieko * 3 PL kr.cukor * 1 straciatela jogurt/150g/ * 1 kyslá smotana /250g/ + 1 vanilkový cukor * 3 banány * 1šľahačková smotana /250ml/ + 1 stužovač* čokoláda na strúhanie * piškóty *
POSTUP PŘÍPRAVY
no - moje malé mi včera priniesli zo školy 2 banány a ja s hrozou v očiach, čo s nimi zasa urobím /lebo ako je u nás všeobecne známe - jedine pacnúť ich do koláčika, inak nehrozí, aby ich zjedli/ - tak som dnes dokúpila tretí banán :)) a tú tortu, kvoli ktorej ma už 2 mesiace otravovali - som im urobila. Inak, polka z nej už je fuč ... a to som ju dokončila pred hodinou aj s chladením
 |
- uvaríme si kapucínko, do horúceho rozmiešame 6 kociek čokolády /horkej/ - ja som použila z Lidla /52% kakaa, tú kupujem stále - je to 200g balenie/ |
 |
- a tá sa nám krásne rozpustila a máme pripravené chutnučké čoko na namáčanie piškótiek |
 |
- z mlieka, cukru a ban.pudingu uvaríme hustejší puding - uvarený premiešavame do mierneho vychladnutia |
 |
- piškóty namočíme do čoko-capucína, naukladáme do tortovej formy /moja má priemer 23cm/- vyložila som ju potr.fóliou, možete i alobal, alebo také niečo |
 |
- na piškóty rozotrieme takmer vychladnutý puding |
 |
- na puding banány rozkrojené pozdĺžne - trošku zatlačiť prstami do toho pudingu |
 |
- na banány jogurt, ktorý nám to krásne osvieži |
 |
- na to znova piškóty ... a v tomto stave to vypráskneme na chvíľu do snehu na balkón, nech sa nám to pekne schladí ..................../lebo vonku je chladnejšie momentálne ako u mňa v chladničke a modlíme sa, aby z toho stromu, čo je vedľa, nepriletela nejaká okrídlená potvora, čo by nám do toho zobala / |
 |
- nožíkom uvoľníme od kraja a potom bok formy odstránime /mne to dnes stačilo pol hodinku chladenia/ |
 |
- kyslú smotanu vymiešame s vanilkou a napatleme na vrch a boky /smotanu som mala 16% - takú fain hustú/ |
 |
tak |
 |
- šĺahačku vyšľaháme, pred koncom šľahania pridáme stužovač, došľaháme do požadovanej konzistencie.... mliečnu čokoládu - caa 40-50g nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k vyšľahanej šľahačke |
 |
- dáme na kyslú smotanu |
 |
- vytvarujeme na povrchu akože taký kopček |
 |
- postrúhame husto horkou čokoládou na maličkom strúhadle |
 |
a kuk do krtkovho kopčeku, ako sa v ňom býva ............................ no a tu už sa malé začali kŕmiť - tak len aby ste mali predstavu, ako to v tom kopčeku vyzerá mňami - po degustácii konštatujem, že veeeľmi útulne :) |