Mäkučký tvarohový mrežovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 125g palmarínu, 5 PL práškového cukru, 2 žĺtky, cca 2 dcl mlieka Plnka: 500g tvarohu, 2 bal vanilkového cukru, 3 bielka, ovocie (kompotové alebo ja čerstvé), 1 žĺtok na potretie a práškový cukor na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

...s obrázkami...

Mliečko na cesto si zohrejeme, pridáme kvasnice, rozmiešame a dáme do preosiatej múky, palmarín dáme tiež rozpustiť a pridáme k múke aj s cukrom. Vypracujem vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť aspoň 45 min na teplom mieste ( moj typ-ja vždy dávam cesto vykysnúť do mikrovlnky, na začiatku ju aj zapnem tak na 10sekund aby sa v nej zohrial vzduch)
medzitým si vyšľaháme bielky do peny, pridáme vanilkový cukor a tvaroh, (kto má rád sladšie môže si ešte aj do tvarohu pridať cukor.) a odložíme do chladničky
Keď nám cestičko vykysne 3/4 cesta dáme na vymastený plech alebo na plech vystlatý papierom, porozťahjeme a natrieme tvarohovú plnkou, na plnku dáme ovocie, keď dávame čerstvé ovocie pocukrujem koláč aj pred pečením aby nám pekne pustilo šťavu. Zo zvyšného cesta si urobíme mriežky, ktoré dáme na vrh koláča
mriežky a ak okraje koláča potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vyhriate rúry -cca 170 C, tak 1/2 hodiny - ale to závisí od trúby.
po upečení posypeme práškovým cukrom a pokusíme sa vydržať kým vychladne :-)
DOBRÚ CHUŤ !!!