DOMACA KNEDLA*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1 kocka droždie,mlieko podľa potreby-pol litra a viac,2 -3 pl olej,1 vajíčko
POSTUP PŘÍPRAVY
Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare.
Hodila by sa kategoria PRILOHY
 |
najlepšia knedľa,čo poznám |
 |
bez kvasku |
 |
už kysne |
 |
vykysnuté cesto |
 |
na doske |
 |
budú štyri knedle |
 |
Už naparená |
 |
hotové knedle |
 |
z cesta aj knedle aj buchty |
 |
Naparená a nenaparená knedľa |
 |
knedľa vo vedľajšej úlohe |