Kalerábové karbonátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľký kaleráb gigant alebo zopár menších * 1 väčšia cibuľa * 4 vajcia * hrnček mlieka * asi 1,5 hrnčeka až dva hrnčeky polohrubej múky * soľ * mleté biele korenie * mletá červená paprika * soľ * petržlenová vňať * olej na vysmážanie * DRESSING: kyslá smotana * 1 biely jogurt * biele korenie * soľ * PRÍLOHA: zemiaky na všetky spôsoby... ta ne?

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčence, toto je výborný recept na zeleninové karbonátky, z dávky mi vyšlo asi 60 karbonátok veľkosti polievkovej lyžice.

1. Do väčšej misy dajte nahrubo postrúhaný kaleráb, nakrájanú cibuľu,
2. švacnite na to štyri vajcia,
3. hrnček mlieka,
4. ďalej toľko polohrubej múky, aby vzniklo polotuhé cesto,
5. soľ podľa chuti,
6. mleté biele korenie
7. mletú červenú papriku podľa chuti,
8. a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes dobre zamiešajte,
9. Lyžicou dávajte do horúceho oleja malé kopčeky a vysmažte do zlatista.
10. Karbonátky dajte odtiecť na papierový obrúsok a pustite sa do nich, sú naozaj fantastické. Cicušky moje, bola to výborná žranička :-))) Vysmážané jedlo ešte nikoho nezabilo :-)
11. Z jedného gigantu mi vyšlo asi 60 karbonátok. Výborne sa k nim hodia zemiaky na všetky možné spôsoby a dressing z kyslej smotany a bieleho jogurtu, urobíte si ho takto:
12. V mise rozmiešajte kyslú smotanu s bielym jogurtom, soľou,
13. pridajte mleté biele korenie
14. a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešajte a fertig. Ak sa Vám nechce robiť dressing, kľudne použite tatarskú omáčku.