Kalerábové karbonátky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
veľký kaleráb gigant alebo zopár menších * 1 väčšia cibuľa * 4 vajcia * hrnček mlieka * asi 1,5 hrnčeka až dva hrnčeky polohrubej múky * soľ * mleté biele korenie * mletá červená paprika * soľ * petržlenová vňať * olej na vysmážanie * DRESSING: kyslá smotana * 1 biely jogurt * biele korenie * soľ * PRÍLOHA: zemiaky na všetky spôsoby... ta ne?
POSTUP PŘÍPRAVY
Dievčence, toto je výborný recept na zeleninové karbonátky, z dávky mi vyšlo asi 60 karbonátok veľkosti polievkovej lyžice.
|
1. Do väčšej misy dajte nahrubo postrúhaný kaleráb, nakrájanú cibuľu, |
|
2. švacnite na to štyri vajcia, |
|
3. hrnček mlieka, |
|
4. ďalej toľko polohrubej múky, aby vzniklo polotuhé cesto, |
|
5. soľ podľa chuti, |
|
6. mleté biele korenie |
|
7. mletú červenú papriku podľa chuti, |
|
8. a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes dobre zamiešajte, |
|
9. Lyžicou dávajte do horúceho oleja malé kopčeky a vysmažte do zlatista. |
|
10. Karbonátky dajte odtiecť na papierový obrúsok a pustite sa do nich, sú naozaj fantastické. Cicušky moje, bola to výborná žranička :-))) Vysmážané jedlo ešte nikoho nezabilo :-) |
|
11. Z jedného gigantu mi vyšlo asi 60 karbonátok. Výborne sa k nim hodia zemiaky na všetky možné spôsoby a dressing z kyslej smotany a bieleho jogurtu, urobíte si ho takto: |
|
12. V mise rozmiešajte kyslú smotanu s bielym jogurtom, soľou, |
|
13. pridajte mleté biele korenie |
|
14. a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešajte a fertig. Ak sa Vám nechce robiť dressing, kľudne použite tatarskú omáčku. |