Šišky ľahké ako pierko;o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1/2 kg hladkej múky, 40 gr. práškového cukru, 50 gr. masla, 1 vanilkový cukor, kocka čerstvého droždia, 250 ml mlieka, 3 lyžice rumu (alebo UMU???), 4 žĺtky. Džem, práškový a vanilkový cukor na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že je tu už dosť receptov na šišky, ale kto má chuť, nech sa inšpiruje. Príprava je maximálne jednoduchá a vďaka pomocníkom v kuchyni nezaberie veľa času. Postup je v obrázkoch.

Už je cica pripravená a cestíčko si spokojne kysne. Cesto robíme samozrejme na programe výroba cesta.
Pekáreň ako vždy nesklamala a aha - ako to krásne nakyslo;o)
Vykysnuté cesto si vyvaľkám na pomúčenej doske na cca 1 cm a pomocou pohárika vykrojím kolieska.
S kolieskami šup na dobre pomúčený plech a nebojte sa - do rúry;o) Na 50 stupňov pri teplovzdušnom režime sa budú diať zázraky;o)
Aha, už to kysne;o)
Zatiaľ sa prehrá aj náš hlavný kuchár
Po cca 10 minútach v rúre...Do stredu urobíme jamku na džem. Ak ste nedali dosť múky na plech, budete škaredo nadávať;o)
....a vysmážame. Ale opatrne, treba dávať pozor. Trvá to cca 2 min. z každej strany. Po vybratí z friťáku dajte šišky na riadnu kopu papierových utierok, aby sa zbavili oleja a meboli mastné. Predsa len, taký žlčníkový záchvat nie je žiadna sranda;o)
A tu je výsledok. Z jednej dávky vyjde cca 30 famóznych šišiek, ktoré pocukríme práškovým cukrom (ja dávam aj vanilkový) a do tej jamky si dá každý džem alebo Nutellu podľa chuti.