Čokoládovo-čučoriedkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

SYPKÉ SUROVINY: 150g preosiatej múky s rozmiešanou 1 malou lyžičkou prášku do pečiva a 1 malou lyžičkou soli * 200g cukru * 50g kakaa * 150g vlašských orechov MOKRÉ SUROVINY: 50g rozpusteného masla * 1,5 dcl oleja * 3 vajcia * 1 menší kompótik čučoriedok aj so šťavou NA OZDOBU: lekvár výraznej chuti - napr. ríbezľový * čokoládová poleva *

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný koláčik - objav Martinky P. (mauka), ktorý mi poslala ako milý darček v sypkej konzistencii, a keďže mal u nás veľký úspech, a Maťka dovolila, aby som receptík pridala ja, posúvam ho teda ďalej, aby ste si aj vy ostatné kucháročky - pekáročky na ňom pochutnali...Chuť koláčika je neprekvapivo veľmi čokoládová :)) niečo medzi perníkom a browniem...Ja som piekla dvojnásobnú dávku na veľký plech, ale pokojne sa môže robiť aj z dávky polovičnej - tú uvádzam v receptíku.

Jednoduchý postup prípravy:
Všetky sypké suroviny zmiešame dokopy (z orieškov si odoberieme zo 3 hrste - tie posekáme nahrubo a ostatné orechy pomelieme najemno). K sypkej zmesi postupne pridávame rozmiešané vajcia, rozpustené maslo a olej. Pre lepšiu konzistenciu prilejeme šťavu z kompótu (pridajte toľko, aby cesto malo takú konzistenciu, aby sa dalo vyliať a dobre rozotrieť na plechu). Na záver primiešame do cesta čučoriedky. Cesto rozotrieme na vymazaný a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 C približne 30-40min. Treba sledovať! Po upečení potrieme koláč lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!