Hovädzie po mojom.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg hovädzie zadne\r\n3 väčšie cibule\r\n1 väčšia mrkva\r\n1 väčší petržlen\r\n3 zavarene uhorky\r\n2/3 dl uhorková šťava\r\n3 dl červeného vína\r\n20 dkg plesňového syra\r\nSoľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, maslo, hladká múka, \r\nvegeta, polievkové korenie, guľášová zmes, hovädzí bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso nakrájame na hrubšie plátky ( tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky ). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme. ( Ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že ostane tvrdé.) Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku ( prebytočné množstvo odlejeme ) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme. Na restovanú masu pridáme vegeu, polievkové korenie, guľášovú zmes, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom ( bujón ) tak aby bolo mäso zakryté. Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.\r\nPodávame s knedľou.\r\n\r\nDobrú chuť.