Rajčinová polievka s ryžou a trhanými haluškami z pšeničných klíčkov a krupice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 vajíčko * caa 3 PL detská krupica *caa 2 PL pšeničné klíčky * trošku soli

POSTUP PŘÍPRAVY

- nebudem dávať recept na rajčinovú polievku - tých je tu dosť, skor chcem dať do pozornosti závarku do polievok - ktorú ja používam takmer do všetkých polievok /hlavne zeleninových, i do klasickej rascovej i do cesnačky, moje deti to jedia od malička. ..................Možno pre niekoho neobvyklé, že momentálne do rajčinovej, ale ja do nej dávam ryžu /tak pripravovala moja mamina nám/ a tieto trhané halušky, nerobíme so syrom ..... K tým klíčkom : - sú veľmi výživné, obsahujú bielkoviny, vitamíny B, E, kyselinu listovú a kooopec iných výživných látok

- takže - potrebujeme 1 vajíčko :)
- k vajíčku primiešame detskú krupicu a klíčky a trošičku soli ... množstvo ktoré som uviedla, samozrejme závisí od veľkosti vajíčka
- vypracujeme rukou takéto cestíčko plastelínovej konzistencie - také makšie
a prstami trháme halušky veľkosti hrášku do vriacej polievky /akejkoľvek/ ... ak by sa lepilo - opláchneme ruky a pokračujeme ďalej ... je to inak veľmi rýchlo
- necháme caa 2 min povariť a hotovka ... sú výborné a veľmi zdravé / vyskúšajte dať na začiatok dať iba 1 PL klíčkov a zbytok krupice, aby ste vedeli akú to má chuť ... my sme si ich obľúbili, tak už to dávam v približne rovnakom pomere/