
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 bielkov, 330g kryštálového cukru, 170g kokosu ( alebo mletých orechov), 100g práškového cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Nad parou do tuha vyšľaháme bielka s kryšt. cukrom, cca. 15 min. Necháme trocha vychladnúť a primiešame kokos zmiešaný s práškovým cukrom. Zamiešame a rozotrieme cez formičku na laskonky na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme 15 min. pri 130 °C a potom dosušíme ešte 30 min. pri 80 °C a pri otvorenej rúre. Laskonky naplníme obľúbeným krémom. Ja som použila nugátový.
Nugátový krém: uvaríme hustú pudingovú kašu (1/4 l mlieka + 1 Zlatý klas + 1 vanilkový cukor), ktorú necháme vychladnúť. Potom ju zamiešame do masla ( ja dávam 125g Hery + 75g masla) vymiešaného s práškovým cukrom ( 75g). Keď ich spolu vymiešame do hladkého krému, tak podľa chuti pridáme nugetu.
Krémom spojíme vždy dve laskonky a ozdobíme čokoládovou polevou.
Z jednej dávky mi vyjde asi 25-30 ks.
Zo zvyšných 6 žĺtkov som spravila omeletu :-)