CHRENOVÁ OMÁČKA SO SYROM, alebo obed za 10 minút :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

chren vo fľaške, tvrdý syr neúdený asi 50g, smotana na varenie 250 ml, mlieko 1/2 l, soľ, olivový olej, solamyl na zahustenie 1 pol.lyžica zarovnaná, 3 dcl vody ************* knedľa+údené

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá: mlieko nalejeme do hrnca, pridáme za lyžicu olivového oleja, pokrájaný syr na kúsky, chren asi pol fľašky (radšej potom viac, podľa chuti) smotanu, soľ podľa chuti, ja osobne len málo.
Privedieme do varu a potom tyčovým premixujeme, do hladka. Potom pridáme v šálke vody rozmiešanú 1 lyžicu solamylu a prevaríme ešte chvíľku na min. teplote, nakoniec pridáme kôpor (ak chcete)
Veľmi odporúčam, chuťovo výborná aj bez zápražky, ktorú ja osobne nemusím. Už dávno "nefičí" lebo to nieje zdravé a vhodné pre deti. Solamyl je diétna náhrada zápražky, ktorú vrelo odporúčam pre deti, keďže hladká múka sa lepí na črevá a nieje zdravá.
Ani manžel nespozná rozdiel medzi touto mojou a zapraženou omáčkou, to Vám ručím, mám to odskúšané, ten môj tiež vyrástol na zápražkách a moje diétne varenie si rýchlo obľúbil.
Prajem dobrú chuť!