Polievka z hydinových žalúdkov so žampiónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 200 g žampiónov, soľ, rasca, 250 g hydinových žalúdkov, 1,5 l vody, ½ kocky slepačieho bujónu, 250-500 ml pochúťkovej kyslej smotany, 2 plné lyžice hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky, krátko ich opražíme na cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rascu, bujón a dusíme. Keď sú žalúdky polomäkké, pridáme očistené žampióny, pokrájané na plátky, a dodusíme, prípadne varíme takmer domäkka. V smotane dobre rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky a najmenej 10 minút varíme.