
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
malé paradajôčky * olivy * tvrdý kvalitný syr * olivový olej * ak chcete - cesnak * soľ * biele mleté korenie * na ozdobu petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Veľmi jednoduché, za predpokladu, že máte maličké vydlabávatko, čím vypitváte malé rajčinky. Recept použite kľudne na veľké rajčiny, ktoré naplníte olivami a syrom.
![]() |
1. V mise zmiešajte nakrájané olivy, nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, soľ, biele mleté korenie a olivový olej, dobre zmiešajte a nechajte chvíľku odstáť, nech sa spoja chute. |
![]() |
2. Vydlabávatkom vypitvajte rajčiny a naplňte ich olivovou zmesou. Vrchnáčiky samozrejme odložte a z polovice nimi prekryte rajčiny. |
![]() |
3: Na záver už iba posypte posekanou petržlenovou vňaťou a dobrú chuť! Výborne sa hodia k celozrnným bagetám ako jednohubky. |