Čerešňová bublanina s tyčinkou Margot



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g hrubej múky, 100 g jemnej preosiatej strúhanky, ½ balíčka prášku do pečiva, 50 g masla Rajo, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 1 lyžička citrónovej šťavy, 300 ml mlieka, 500 g vykôstkovaných čerešní /môžu byť aj tie zavarené/, 1 postrúhaná tyčinka Margot

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku a preosiatu strúhanku premiešame s práškom do pečiva. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu vymiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou, posypeme postrúhanou tyčinkou Margot a poukladáme umyté vykôstkované čerešne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení poprášime práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.