Vynikajúce a jednoduché halušky z acidka s nivou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 acidko, asi 700g polohrubá a hrubá múka, 3 vajíčka, syr niva, kyslá smotana (ale môžu byť aj len smotanové, alebo s iným syrom, bryndzou, tvarohom....)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné a rýchle jedlo, kým vám zovrie voda na halušky cesto máte hotové, pri varení po chvíli jednu ochutnám a keď necítiť múku, tak vypnem a nechám dve-tri minúty prevaľovať a potom halušky scedím, ozaj len máličko opláchnem a pokropím olejom. Horúce halušky dáme na tanier, posypeme postrúhanou nivou, pridáme lyžicu-dve kyslej smotany a podávame. Zamiešame a papáááme.

Keď vám zvýši acidko alebo je akurát v hodine spotreby alebo nebodaj po minimálnej trvanlivosti, nie je nič lepšie ako spraviť halušky....nápad nie je môj, prvý krát som sa s ním stretla tu u Mirky miriam v. (miriam1974) ID 18717 ja ale múku miešam s hrubou, tak sú trošku iné:o)))
mňam, ja som si ešte do týchto halušiek primiešala aj trošku tvarohu, lebo ho musím jesť a boli vynikajúce....
ak chcete bryndzové a nechce sa vám strúhať zemiaky, tak do cesta nastrúhajte 1 väčší zemiak (podľa množstva aké robíte), nech má štruktúru a finito...dobrú chuť! pripájam link na mirkine bryndzové halušky: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5409