
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zemiakové cesto ako na lokše-PODLA Marikas.(finka19)ID64179, tvaroh hrudkový,soľ,múka hladká na podsypanie,olej na vyprážanie-ja dávam napoly s Cerou-neprepáli sa tak.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto rozváľkame na pomúčenej doske asi na pol prsta,pohárom vykrajujeme krúžky a plníme posoleným tvarohom.Prehneme na polovicu a poriadne popritláčame.Vyprážame na horúcom oleji z oboch strán.Vyberieme na kuchynskú utierku,necháme stiecť a podávame s kyslou smotanou.Marikin recept na zemiakové cesto je dobrý,ja robím tiež také.Ak sa mi už nechce babrať s malými krúžkami,zbytok cesta vyváľkam ,podľa tanierika vykrojím väčšie kruhy a naplnené vyprážam po dva na panvici.
Podávajú sa s kyslou smotanou teplé,ale aj studené.
![]() |
zemiakové cesto |
![]() |
vykrojené pohárom a naplnené posoleným tvarohom |
![]() |
polepené |
![]() |
už vypražené |