NASA ZABIJACKOVA KAPUSTNICA*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mäso bravčové,kosti na vývar,koreniny do klobás,cesnak,čierne mleté korenie, rasca,bobkový list ,červená paprika,kyslá kapusta,bravčová masť,voda,soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

ROBIME VTEDY,KED SA ROBIA KLOBASY,alebo ked sa minie stará.
Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes,nie jeden druh a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj s rôsolom a necháme zovrieť.Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa.
Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka. Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola PREHNANE kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť.
Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená.
Plníme do pohárov do výšky asi 2 prsty od vrchu,utrieme okraj pohára,zaviečkujeme.Sterilizujeme pol hodiny od bodu varu,vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
A NAVSTEVA vás môže kedykoľvek prepadnúť.
Podávame s čiernym chlebom.DOBRU CHUT

základ-kosti na vývar,nie vyholené!
príprava vývaru
precedený vývar
huby,obraté uvarené mäso z kostí,perkelt,kapusta,klobásové guľky
guľky z klobásového mäsa
hotový perkeltík
domáca kapustička,ešte z nej vykúka jablčko
Hotová kapustnica,už len šup do pohárov
už len lyžicu a hlad
a môže prísť aj hladomor*** vpredu pomocník na vyberanie horúcich pohárov