ZAVARANE HRIBY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tvrdé hríby,deko s kyselinou sorbovou,ocot,voda,cukor,soľ,mrkva,cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Hríby preberieme,očistíme ,väčšie rozkrojíme a vsypeme do hrnca s vriacou vodou.Necháme 5 minút povrieť a vyberieme do misy.Voda v hrnci má byť posolená.Ked máme všetky obvarené,opláchneme ich čistou vodou a necháme stiecť.Medzitým si podľa návodu na Deku uvaríme nálev,ktorý necháme chvíľu vrieť.Huby vsypeme do horúceho nálevu.Do čistých pohárov dáme na dno pár krúžkov mrkvy a cibule.Tej nie veľa,lebo by huby boli slizké.Poháre zaviečkujeme a sterilizujeme od bodu varu 20minút.Vyberieme ,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.

Alebo aj takto ,-)