Zapekané kuracie prsia

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 rezne kuracích pŕs, soľ, ml.čierne korenie, vegeta, hladká múka, olej na vysmážanie, 3PL tatárskej omáčky, 2PL nastrúhaného údeného syra, nasekaná petržlenová vňať (môže byť aj sušená) 1 vajce, 1PL hladkej múky.
POSTUP PŘÍPRAVY
viď foto...
 |
Kuracie rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a necháme postáť 10 minút. |
 |
Potom obalíme v hladkej múke. |
 |
a opečieme na oleji z oboch strán. Takto pripravené rezne rozložíme na dno vymastenej zapekacej misy. |
 |
Tatársku omáčku zmiešame z vajcom, s nastrúhaným syrom, trochu ml. č. korenia, hladkou múkou a petržlenovou vňaťou. |
 |
Plnku navrstvime na každý opečený rezeň. ( Nech Vás to nepomýli, ja som robila dvojitú dávku). Vložíme do rúry a zapekáme cca 30 minút pri teplote 180 C. |
 |
Upečené. Rezne nám chytia krásnu zlatistú farbu. Podávame so zemiakovým pyré. |
 |
A tu sú krásne v priereze. (ospravedlňujem sa za nevydarenú foto, ale dochádzali mi batérky). Prajem dobrú chuť. |