španielske kurča na mandliach



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

likvidovala som staré časopisy a v pluske som našla tento recept - a tým pádom som mala vyriešený nedeľný obed :-) POTREBUJEME: množstvá som si upravila na 9 kuracích stehien. kurča, hladká múka, 3 menšie cibule, v recepte je cca 1 dcl sherry alebo iného dezertného vína ( dala som tokaj 5-putňový), cca 3 dcl mäsového vývaru ( poslúžila nedeľná hovädzia polievočka ), 3 vajcia, 3 polievkové lyžice mandlí, olivový olej, mčk, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

...

cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame, kuracie stehná umyjeme, obalíme v hladkej múke a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany dozlatista.
pokladáme do pekáča, osolíme, okoreníme mčk, posypeme cibuľou, trošičku podlejeme, prikryjeme alobalom a pečieme pri 200st cca 20 min, potom vyberieme z rúry, podlejeme vínom a vývarom, opäť zakryjeme a pečieme ešte cca 30 minút.
uvaríme si vajíčka natvrdo, kým sa varia, na panvici si zatiaľ nasucho dozlatista upražíme mandle, ...
... a spolu s petržlenovou vňaťou a žĺtkami rozmixujeme.
asi takto :-)
pridáme do omáčky, premiešame a dopečieme ešte cca 15-20 min, aby mala koža na kurčati krásnu zlatú farbu.
na záver posypeme nadrobno pokrájanými bielkami a petržlenovou vňaťou, podávame so zemiakovou kašou. nám to strašne chutilo, dúfam, že bude aj vám - dobrú chuť:-)