Fúkané



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto je odpaľované, každý môže použiť svoj vlastný recept, ja som tentorkát použila tento: 250 ml vody, 250 ml oleja, 250 hladkej múky, štipka soli, 8 vajec. Náplň: 1 a 1/2 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 2 PL polohrubej múky, 10 PL kryštálového cukru, 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem, či má tento recept nejaký oficiálny názov, takto "to" volá moja strarká.
Vodu s olejom privedieme k varu, pridáme múku a miešame asi 5 minút, kým sa cesto neodliepa od hrnca, po miernom vychladnutí prišľaháme po jednom vajcia. Na plech lyžičkou kladieme kôpky cesta a upečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov do zlatista. Po upečení prekrojíme a naplníme vychladnutým pudingom.
Mlieko, prášky, múku, cukor a žltky dobre rozmiešame v hrnci a za stáleho miešania uvaríme ako puding, do odstaveného pridáme sneh z bielkov.
Na záver posypeme práškovým cukrom.