Hrášok s mrkvou na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Presné množstvo neuvádzam, lebo je na každom, či si dá viac hrášku alebo mrkvičky... potrebujeme mrkvu, hrášok, či už čerstvý alebo mrazený, cibuľu, maslo, olej, smotanu na šľahanie, hladkú múku alebo solamyl, soľ, solčanku, hovädzí bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi máme radi rôzne mäská na šťave alebo s omáčkami, veľakrát len tú pridávam ako dupľu, a tak zvyknem i takto bez mäsa urobiť chutný obedík...

Na oleji a kúsku masla opražíme nadrobno pokrájanú cibuľku...
Keď je už tak do sklovita upražená, pridáme k nej mrkvu... je jedno, ako si ju nakrájate, či na koliečka alebo na pásiky...
Trošku ju opražíme, aby pustila zo svojej farby, zalejeme troškou vody a necháme podusiť...
Keď je už tak napoly mäkká, pridáme k nej hrášok, ja som dala mrazený a ochutíme solčankou, soľou a pridala som i pól kocky hovädzieho bujónu, ten tam urobí takú celkom dobrú chuť a i vôňu mäska :-) ale nemusí tam ísť... prikryjeme a ešte podusíme...
Medzitým sa mi i naparila knedľa :-)
V smotane si rozšľaháme buď hladkú múku alebo solamyl a zahustíme si omáčku...
Miešame a necháme, aby sa všetko pekne spojilo...
A tu už hotový výsledok :-)
Dobrú chuť k pomerne rýchlemu a chutnému obedíku... :-)