Falošná krtkova torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 160 g krupicového cukru, 140 g hladkej múky, 20 g kakaa, 1 KL sódy bikarbóny*
Krém: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, 3 PL kryštálového cukru, 2 vanielky, 250 g tvarohu, 125 g Hery, 4 PL práškového cukru, 3-4 banány

POSTUP PŘÍPRAVY

*Žltky vymiešame so 100 g cukru, pridáme 4 lyžice vriacej vody a vyšľaháme do tuhej peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme zvyšok cukru - 60 g.
*Múku, kakao a sódu spolu preosejeme. Polovicu zmesi zľahka vmiešame do vyšľahaných žĺtkov, druhú polku zapracujeme do bielkového snehu.
*Žltkovú a bielkovú hmotu opatrne spojíme a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre:
Elektrická: 185°C
Teplovzdušná:175°C
Plynová:stupeň 3-4
*Pripavíme si krém:
Zlatý klas dobre rozmiešame v 100 ml mlieka. Do zvyšku mlieka pridáme 3 lyžice kryštálového cukru, vanielku, premiešame a necháme zovrieť.
*Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes zo Zlatého klasu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
*Tvaroh, vanielku, zmäknutú Heru a práškový cukor spolu dobre premiešame a vmiešame do vychladnutej kaše.
*Pomocou lyžičky vydlabeme stred cesta asi do hĺbky 1 cm, môžme aj viac, podľa vlastného uváženia, ponecháme asi 2-centimetrové okraje. Vydlabané cesto v miske nahrubo rozmrvíme.
***Tu musím povedať vlastnú príhodu, synček mi chcel takto rozmrvené cesto vysypať do koša, lebo si myslel, že je to hlina ( takže to vážne vyzerá ako hlina)***
*Banány ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a plochou stranou poukladáme do korpusu.
Tvarohový krém kopcovito navŕšime na banány a posypeme rozmrveným korpusom, teda hlinou, pekne, nech je všetko zamaskované, necháme si aj na ozdobu taniera.
***Samozrejme dáme do chladničky stuhnúť***

Je výborná, už som ju robila párkrát, vždy mala úspech. Namiesto tvarohu môžete dať aj nejaký krém, alebo len hustizný puding s maslom, fantázie sa medze nekladú...)


Dúfam, že vám bude chutiť a že vaše deťúrence budú nadšené...