Rybie fašírky v náleve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fašírky: 1 kg ryby,soľ, boblový list, čierne korenie, 2 vajíčka, rožok namočený v mlieku, vegeta, majorán, drvená rasca, strúhanka Nálev:1 l vody, 2 dcl octu, 2,5 dcl červeného vínneho octu (pri tomto pomere sa nám fašírky zdali príliš kyslé, takže odvtedy dávame len polovicu odporúčaného množstva), 1 PL soli, 1,5 PL cukru, 1 PL vegety, 1 PL magi, bobkový list, gulôčky čierneho a nového korenia, 2 klinčeky

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryby poriadne očistíme, vložíme do hrnca s vriacou vodou, do ktorej pridáme koreniny a varíme asi 15 min.Potom ich vyberieme, vykostíme a pomelieme. Pridáme ostatné suroviny a dôkladne zmiešame. Vytvarujeme malé gulôčky alebo fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a upečieme v rozohriatom oleji.

Všetky prísady na nálev dáme uvariť a následne necháme vychladiť.

Fašírky vložíme do nejakej uzaverateľnej nádoby, celé zalejeme nálevom, zaťažíme a necháme v chlade odležať zo tri dni, nech sa riadne premiešajú chute.

PS: Ja som tento recept robila aj zo zvyškov pečených rýb ktoré ostali od obeda a nebolo vidno rozdiel. Boli mňam