Plnené zapekané šampiňóny na syrovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 ks hlavičiek veľkých šampiňónov , 2 PL oleja, 200 g cibule, 100 g kápie, 100 g póru, 200 g oravskej slaniny, 100 g paradajok, provensálske korenie, soľ , mleté biele korenie, syr bambino, 0,4 l Smotany na varenie, škrob Gustin

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo šampiňónov odstránime stopky, ktoré nakrájame na malé kocky.

Do panvice dáme zohriať olej, do ktorého pridáme oravskú slaninu, červenú cibuľu, pór, stopky šampiňónov nakrájané na kocky, kápiu a na koniec nakrájanú paradajku.

Sprudka orestujeme, pridáme soľ, mleté biele korenie a provensalské bylinky. Touto zmesou naplníme pripravené hlavičky, posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Do malého hrnca pridáme bambino syr a na malom ohni ho roztopíme. Pridáme smotanu na varenie, osolíme a krátko povaríme, potom zahustíme škrobom rozrobeným vo vode.

Podávame ako predjedlo, prípadne ako hlavné jedlo a servírujeme tak, že na tanier na spodok dáme trochu omáčky a zapečené šampiňóny poukladáme navrch.