Griláž



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g Cery, 50 g Palmarínu, 1 salko, 250 g kryštálového cukru, 300 g orechov nahrubo pomletých, 1 balík tortových oblátiek

POSTUP PŘÍPRAVY

Treba to robiť na teflónovej panvici lebo tam sa to neprilepí. Cukor upálime na teflónovej panvici až kým sa celkom nerozpustí. Do tekutého cukru pridáme ceru a palmarín a stále miešame na slabom ohni. Potom pridáme salko a miešame kým sa nám všetky hmoty nespoja stále na miernom ohni. Nakoniec pridáme orechy a odstavíme. Ešte teplé natierame asi 0,5 cm vrstvu na tortovú oblátku a na ňu pritlačíme druhú zase si zoberieme dalšiu oblátku na ňu dáme hmotu a tak ďalej až kým sa nám hmota neminie. Naplnené oblátky ukladáme na seba a trochu zaťažíme, ale tak aby nám hmota nevytekala. Mi to dávame medzi dve drevené dosky na krájanie mäsa. Dáme to do chladničky stuhnúť. Krájame to až na druhý deň na tenšie pásiky. Kto chce môže namáčať konce do čokolády.