Pomarančový koláč z vianočného pečiva



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus:300g vianočného pečiva čo vám ostalo (linecké....), 200g margarínu krém: 200g pomarančovej dužiny, cca 100g cukru(môže byť aj menej podľa toho ako sú sladké pomaranče), 3 žĺtka, 50ml smotany, 1 čl solamylu, 1 pomaranč

POSTUP PŘÍPRAVY

Ak vám ostalo nejaké vianočné pečivo je to elegantný spôsob na zúžitkovanie....:-)

Pečivo rozdrvíme alebo rozmixujeme....
...pomleté pečivo spojíme z rozpusteným maslom...
....zmes rovnomerne rozvrstvíme do formy na tortu (na spodok dáme papier na pečenie) a dáme zachladiť....
...pomaranče zbavíme šupky hlavne tej bielej, nejakým spôsobom ju rozmačkáme a dáme prevariť z cukrom, pridáme žĺtky, smotanu, solamyl a uvaríme krém...
...krém nalejeme na stuhnuté pečivko a dáme piecť do vyhriatej rúry na 225 stupňov cca na 10 min. Potom stiahneme na 175 stupňov a dopečieme cca 25 min...
...tesne pred dopečením poukladáme po vrchu pomaranč rozkrájaný na tenké kolieska....
....u nás sa zvykne všetko pekne popapať ale tohto roku nám akosi zvýšilo no a čo stým tak sme to takto vyriešili a je to celkom fajnové také svieže. Prajem aj vám dobrú chuť :-)))