
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 strúčiky cesnaku, 1,5 polievkovej lyžice Tom Yum pasty (alebo citrónová tráva, galangal), 500g kreviet, 1 polievková lyžica rybacej omáčky, červené chilli papričky (3-4), 1 limetka, rajčina
POSTUP PŘÍPRAVY
Tom Yum je vynikajúca pikantná polievočka z Thajska, ktorá sa podáva s miskou jazmínovej ryže.
![]() |
Ingrediencie su vcelku ľahko obstarateľné. Ak nezozeniete Tom Yum pastu, tak sa dá nahradiť citrónovou trávou a galangalom (vyzera podobne ako zázvor). |
![]() |
Dáme zovrieť 3/4 litra vody, pridáme roztlačený cesnak, Tom Yum pastu (pripadne najemno nakrájanú citrónovú trávu a galangal). |
![]() |
Pridáme krevety a uvaríme ich :o) dochutíme šťavou z 1 limetky, rybacou omáčkou, prihodíme nakrájané chilli papričky a nakoniec pridáme nakrájanú rajčinu a ostavíme hrniec. |
![]() |
A máme hotovo. Teda, ešte uvaríme jazmínovú ryžu. |