Tom Yum s krevetami - thajská pikantná polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 strúčiky cesnaku, 1,5 polievkovej lyžice Tom Yum pasty (alebo citrónová tráva, galangal), 500g kreviet, 1 polievková lyžica rybacej omáčky, červené chilli papričky (3-4), 1 limetka, rajčina

POSTUP PŘÍPRAVY

Tom Yum je vynikajúca pikantná polievočka z Thajska, ktorá sa podáva s miskou jazmínovej ryže.

Ingrediencie su vcelku ľahko obstarateľné. Ak nezozeniete Tom Yum pastu, tak sa dá nahradiť citrónovou trávou a galangalom (vyzera podobne ako zázvor).
Dáme zovrieť 3/4 litra vody, pridáme roztlačený cesnak, Tom Yum pastu (pripadne najemno nakrájanú citrónovú trávu a galangal).
Pridáme krevety a uvaríme ich :o) dochutíme šťavou z 1 limetky, rybacou omáčkou, prihodíme nakrájané chilli papričky a nakoniec pridáme nakrájanú rajčinu a ostavíme hrniec.
A máme hotovo. Teda, ešte uvaríme jazmínovú ryžu.