Zemiaky alá kávové zrná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky - ľubovolné množstvo, trošku oleja, slaninku, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme ľubovolné množstvo zemiatko v podľa veľkosti nádoby(plechu), v ktorej ich budeme piecť. Zemianky prekrojíme na polovicu pozdĺžne a na vrchu urobíme výrez (viď obrázok). Z výrezu nám zostanú akoby hranolčeky, tie si zatiaľ odložíme - budeme ich potrebovať. Plech vytrieme olejom (ja odporúčam potrieť olejom zmiešaným so soľou a cesnakom), naukladáme polovičky zemiakov, zľahka posypeme korením na pečené zemiaky. Do výrezu každého zemiaku uložíme nakrájanú slaninku (nešetríme:-)
Dáme piecť. CCa 10 minúťt pred dopečením rozhádžeme tie hranolčeky na zemiaky, dopečú sa zároveň s touto pochúťkou, spolu s nimi si milovníci cesnaku môžu ním zemiaky dozdobiť :-)
Je to mňamky večera, rýchla, nie moc pracná. Dobrú chuť.

Takto vyrežeme "hranolečku" z každej polovičky zemiaku
Takého výrezy nám zostanú
Pripravené na pečenie