
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na nete je takýchto receptov milión, takže nemá veľký zmysel dávať sem ďalší. No aj tak ho dám, ak by niekoho zaujal obrázok:) Opäť som merala podľa 2 dcl pohárov. Dávka je na 15 koláčikov. Takže potrebujeme: 1 1/2 pohára celozrnnej múky, 1 1/2 pohára jemných ovsených vločiek, 3/4 pohára cukru (podľa chuti viac alebo menej), 1/2 pohára mlieka, 1 kopcovitá PL holandského kakaa, 2 PL nízkotučného margarínu (ja som použila Veto fit), 1/2 ČL PDP
POSTUP PŘÍPRAVY
Rúru predhrejeme na 180°C. V miske zmiešame všetky suché suroviny (múka, ovsené vločky, prášok do pečiva, cukor, kakao) a primiešame k nim mlieko a margarín. Ak je cesto príliš tuhé, opatrne pridáme trošku viac mlieka. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme malé kôpky cesta v dostatočnom rozostupe, aj keď by nemali veľmi zväčšiť objem a pospájať sa. Pečieme približne 20 minút, že sú hotové zistíme tak, že sú už tuhé až tvrdé. Upečené cookies podľa tohto receptu sú chrumkavé, ale nie ako betón, takž zuby si na nich nikto nevyláme :)